#TBT

stringhylla original

string-milj--vit-kopiera

Okej, nu kör vi lite #TBT i inredningsanda. Även om det inte är livsavgörande så kan det vara kul att få historian bakom en möbel som är älskad av så många. Stringhyllan, hur kom den till egentligen?

Det började med att Bonniers folkbibliotek initierade en tävling 1949, där de sökte en monterings- och utbyggbar bokhylla. Nisse och Kajsa Strinning skickade in sitt förslag som var en sorts utveckling av ett diskställ som hette Elfa som Nisse designat några år tidigare. Hyllan, som kom att få namnet String, vann tävlingen. Efter att den förevisats på H55-utställningen i Helsingborg 1955 kom den att bli en enorm försäljningssuccé långt in på 1960-talet.

Senare utvecklades serien från att ha varit vägghängande till att också få en golvstående modell med bland annat vitrinskåp, lådsektioner, sekretär och tidningshylla. Stringbokhyllan har börjat nyproduceras igen.

Stringhylla ny

De jag älskar ,med klassiker är ju att de görs i så många andra utföranden, så som ovan tex, fantastiskt snygg!! MEN som ni säkert redan förstått tipsar jag sällan om inredning som kostar tusentals kronor utan man kan faktiskt göra sig en egen kopia på OX Denmarq hylla. Allt du behöver är tre träskivor, designplast och lite tjockare stålstänger (kommer visa detta under någon måndag framöver).

För er som vill ha originalet så rekommenderar jag er att kolla blocket för bästa pris 🙂

Webbproduktion av systemetit.se